Nödkaka

Jag har under många år haft en stor förkärlek till American cookies och provat många recept. Detta är faktiskt ett av de bättre och fördelen att det bara blir en kaka som går fort att göra när suget smyger sig på, men receptet går såklart att dubbla om det är fler som har har ett kaksug . Den stora skillnaden mellan när jag gör en ordentlig sats cookies och en nödkaka är att jag i detta recept smälter smöret. I vanliga fall använder jag rumstempererat smör men steget att frysa degen innan den gräddas göra jag oavsett hur många kakor det blir i slutet.

Nödkaka

Course: Snack, Dessert, FikaDifficulty: Lätt
Portioner

1

st
Förberedelser

10

minutes
Tillagningstid

15

minutes
Tid i frysen

10-30

munutes

Ingredienser

  • 1 msk smör

  • 2 msk socker, eller balanda 1 msk strösocker och 1 msk farinsocker

  • 3 msk vetemjöl

  • En nypa bikarbonat

  • En nypa bakpulver

  • En nypa salt

  • En skvätt mjölk

  • Chokladbitar eller chokladknappar

Directions

  • Smält smöret och blanda med sockret
  • Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt och rör ihop
  • Tillsätt en skvätt mjölk till den bra konsistens på degen
  • Tillsätt chokladknappar och rulla ihop till en boll
  • Om det finns möjlighet lägg degbollen i frysen mellan 10-30 minuter, beroende på hur länge du orkar vänta
  • Grädda på 180 grader C i ca 12-15 minuter

Recipe Video

Hoppas det ska smaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *