Nödkaka
Jag har under många år haft en stor förkärlek till American cookies och provat många recept. Detta är faktiskt ett av de bättre och fördelen att det bara blir en kaka som går fort att göra när suget smyger sig på, men receptet går såklart att dubbla om det är fler som har har ett kaksug . Den stora skillnaden mellan när jag gör en ordentlig sats cookies och en nödkaka är att jag i detta recept smälter smöret. I vanliga fall använder jag rumstempererat smör men steget att frysa degen innan den gräddas göra jag oavsett hur många kakor det blir i slutet.
Nödkaka
Course: Snack, Dessert, FikaDifficulty: Lätt1
st10
minutes15
minutes10-30
munutesIngredienser
1 msk smör
2 msk socker, eller balanda 1 msk strösocker och 1 msk farinsocker
3 msk vetemjöl
En nypa bikarbonat
En nypa bakpulver
En nypa salt
En skvätt mjölk
Chokladbitar eller chokladknappar
Directions
- Smält smöret och blanda med sockret
- Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt och rör ihop
- Tillsätt en skvätt mjölk till den bra konsistens på degen
- Tillsätt chokladknappar och rulla ihop till en boll
- Om det finns möjlighet lägg degbollen i frysen mellan 10-30 minuter, beroende på hur länge du orkar vänta
- Grädda på 180 grader C i ca 12-15 minuter
Recipe Video
Hoppas det ska smaka!